Следвайте Гласове в ТелеграмПоследното искане на президента на САЩ Джо Байдън

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПоследното искане на президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Председателят на Конгреса на САЩ: Нуждите на Израел са по-спешни от тези на Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Последното искане на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за финансиране на Украйна ще бъде оставено на назад във времето, защото американските законодатели гласоподават тази седмица за по-належащия им приоритет да оказват помощ за отбраната на Израел във войната му с Хамас, разкри новоизбраният ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън.

„ Ще придвижим независим законопроект за финансиране на Израел тази седмица в Камарата “, съобщи Джонсън в изявление за Fox News. – „ Знам, че нашите сътрудници, нашите републикански сътрудници в Сената, имат сходна мярка “. Той не даде индикации по кое време Камарата може да се заеме с последния препоръчан пакет от финансова помощ за Украйна.

Байдън прикани за групиране на помощта както за Украйна, по този начин и за Израел в законопроект за незабавно финансиране в размер на 106 милиарда $, вместо да разреши на депутатите да гласоподават по въпросите поотделно. Неговата администрация показа по-рано този месец проект за даване на спомагателни 61,4 милиарда $ за финансиране на Украйна, 14,3 милиарда $ за Израел и 9,2 милиарда $ за филантропична помощ в двете страни.

По-рано Конгресът утвърди 113 милиарда $ помощ за Украйна в четири пакета, само че опозицията измежду републиканците против по-нататъшното финансиране на Киев се усили. Повечето депутати от Камарата на представителите, които са болшинството, в този момент се опълчват на изпращането на повече помощ за Украйна, а битките по въпроса измежду републиканците способстваха до отстраняването по-рано този месец на предшественика на Джонсън като ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти.

Джонсън предвижда, че независимият законопроект за Израел ще завоюва мощна двупартийна поддръжка както в Камарата, по този начин и в Сената. „ Намерението ми е да не употребявам това за партийни политически игри “, сподели той. – „ Това е доста сериозен въпрос “.

Новият представител, който е песимистичен във връзка с помощта за Киев, съобщи в изявление за Fox, че администрацията на Байдън не е предоставила пътна карта за това, което чака да реализира с солидната помощ за Украйна и по какъв начин възнамерява да постави завършек на спора. От друга страна, той няма такива запаси по отношение на поддръжката за Израел.

„ Ние имаме вяра, че това е належаща и неотложна потребност “, сподели Джонсън. – „ Има доста неща, които се случват по света, с които би трябвало да се оправим и ще го създадем, само че тъкмо в този момент това, което се случва в Израел, лишава неотложно внимание и мисля, че би трябвало да отделим това и да го прокараме. “

„ Това е приоритет за нашата страна и не можем да позволим бруталността и справедливото неописуемо зло, което се случва против Израел сега, да не престават “, сподели той на срещата на върха на Републиканската еврейска коалиция в Лас Вегас. – „ Ще застанем до приятелите си. “

Инфо: obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР